Unitat especialitzada en el diagnòstic i tractament de les malalties i deformacions dels peus, tant a nivell d’ungles com dèrmic.

Serveis

Quiropodologia: és el tractament més habitual per solucionar els problemes relacionats amb la patologia dèrmica i unguial del peu. La quiropòdia permet al podòleg/a diagnosticar i tractar les malalties i deformacions dels peus a diferents nivells, d’una banda, la patologia unguial -deformacions, ungles encarnades, infeccions per fongs o pseudomones, etc.- i, de l’altra, la patologia dèrmica -durícies (hiperqueratosis), ulls de poll (helomes), infeccions fúngiques, com el peu d’atleta; infeccions víriques, com les berrugues; infeccions bacterianes, com les cel·lulitis, dermatitis per atòpies o per calçat, o les lesions esportives com vesícules, cremades, hematomes, entre d’altres.

Tractaments preventius o correctius: per evitar deformacions o frenar-ne l’evolució. Per exemple, quiropòdies, ortesis de silicona, mesures d’higiene i hàbits preventius, etc.

Tractaments pal·liatius: per evitar dolor. Per exemple, quiropòdies, descàrregues selectives, calçadoteràpia, etc.

Tractaments curatius: per restaurar la solució de continuïtat de la pell. Per exemple, pautes d’hidratació específiques en funció del tipus de pell, cures en funció de protocols específics de la patologia i prescripció farmacològica adient, etc.

Peu diabètic: aplicant protocols específics de la patologia. Per exemple, controls periòdics en funció de paràmetres de sensibilitat neurològica, tèrmica, vibràril, entre d’altres, i seguiment dels indicadors vasculars corresponents al peu diabètic.

Cirurgia ambulatòria: ungles encarnades, berrugues, callositats cròniques, etc.

Equip

Cap d’Àrea d’Aparell Locomotor: Dr. Fernando Álvarez

Coordinador de Servei: Serafín Moya