En el nostre Servei, realitzem un ampli ventall d’intervencions quirúrgiques, des de les Cirurgies menors Ambulatòries més elementals, la Cirurgia Major Ambulatòria i fins les Cirurgies Majors amb Ingrés hospitalari, englobant diferents camps.

Serveis

A continuació, detallem més àmpliament la cartera de serveis que proporcionem:

Cirurgia de la paret abdominal:

En les hèrnieseventracions, el pacient presenta la protrusió del contingut de l’interior de l’abdomen, sigui teixit adipós o budell, a través d’un orifici en una regió dèbil per naturalesa o a través d’un orifici produït per una incisió quirúrgica prèvia.

Realitzem diferents tipus de tècniques quirúrgiques, amb reparacions obertes via anterior o posterior, i reparacions per laparoscòpia, en funció del cas individualitzat del pacient.

Cirurgia de la patologia biliar:

Principalment, realitzem la colecistectomia laparoscòpica, ressecant la bufeta de la fel en pacients afectes de colelitiasi simptomàtica o pòlips vesiculars.

Cirurgia de la mama:

Fem tractament quirúrgic de tumors benignes, com el fibroadenoma, hamartoma, papil·loma i patologia inflamatòria que no respon al tractament conservador.

Ginecomàstia, que és el creixement anormal de la glàndula mamària masculina.

Cirurgia endocrina:

Es tracta d’una cirurgia complexa, que es realitza en pacients controlats i valorats pel Servei d’Endocrinologia del mateix Hospital, que és qui fa la indicació quirúrgica atenent el cas individualitzat.

En casos de patologia tiroidal, com els nòduls tiroidalsgolls multinodulars, practiquem hemitiroidectomiestiroidectomies totals.

En casos d‘adenomes de paratiroides, practiquem la paratiroidectomia.

Coloproctologia:

Estem especialitzats en el tractament mèdic i quirúrgic de les patologies proctològiques més habituals:

Fissura anal: és una petita ferida al revestiment del canal anal, dolorosa i amb freqüència associada amb sagnat.

Hemorroides: és la protrusió de les venes hemorroidals a través de l’anus. Segons el grau, fem tractament amb esclerosi, lligadures o cirurgia (hemorroidectomia)

Fístula: és una comunicació anòmala entre el canal anal i la pell, en general apareixen després de l’abscés anal, que és una col·lecció de pus a l’espai perianal. El tractament consisteix en l’extirpació del trajecte fistulós.

Sinus pilonidal o quist sacre: és una lesió inflamatòria en el plec intergluti o la zona sacra.

Cirurgia del colon:

Pel que fa al colon, realitzem la cirurgia colònica per laparoscòpia, tant pel tractament de les neoplàsies de colon com de la patologia benigna, com poder ser els pòlips no resecables per endoscòpia per la seva mida o la patologia inflamatòria i infecciosa amb mala resposta al tractament mèdic (diverticulitis…)

Cirurgia menor ambulatòria:

Són diferents procediments que es realitzen sota anestèsia local.

Exèresi de lesions cutànies, benignes com els nevus o  malignes com els carcinomes basocel·lulars o carcinomes epidermoides.

Tumoracions de parts toves profundes, com quists epidermoides o lipomes

Patologia unguialcom ungles incarnates o les ungles distròfiques. 

Equip

Cap d’Àrea Quirúrgica: Dra. Marta Lahuerta

Coordinadora de Servei: Dra. Marta Lahuerta

Supervisora d’Infermeria Bloc Quirúrgic: Carmen Castro

Supervisora d’Infermeria Hospitalització i UCSI: Lali Gabarró