L’Hospital Sant Rafael és pioner a Espanya en la utilització, des de l’any 2006, de la marxa nòrdica (MN) com a eina de salut en patologies cròniques. Els beneficis demostrats d’aquest exercici fan que el seu aprenentatge i pràctica s’hagin integrat en l’activitat assistencial del Centre. En aquest sentit, la pràctica de la marxa nòrdica és una activitat coberta pel Servei Català de la Salut.

Beneficis comprovats de la MN

    • Augment del nombre de grups musculars actius durant la marxa.
    • Implementació de les necessitats de coordinació i equilibri.
    • Millora de la mobilitat del coll i la part superior de la columna.
    • Reforçament de la musculatura en braços i espatlla.
    • Augment del Volum Minut Cardíac (VMC) fins a un 22%.
    • Augment de la freqüència cardíaca fins a un 22%.
    • Millora del pols O2

Us facilitem l’enllaç a un vídeo sobre Marxa Nòrdica realitzat pel Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, en el qual va participar activament l’Equip de Marxa Nòrdica de l’Hospital Sant Rafael

També us facilitem l’enllaça a un vídeo de la presentació de la Guia de Marxa Nòrdica del Col·legi de Fisioterapeutes de Catalunya, en la que també van participar.

Cursos d'iniciació a la MN

Els cursos d’iniciació a la marxa nòrdica van adreçats a pacients derivats des d’atenció primària o des de l’especialista (coberts per la sanitat pública), així com a persones que la volen practicar de manera privada. 

Els cursos privats són intensius i estan pensats per a persones que volen formar-se en marxa nòrdica, però que no poden fer els cursos entre setmana. Es duen a terme dos dissabtes consecutius, en sessions de tres hores de durada. 

En ambdós casos els cursos d’iniciació a la marxa nòrdica inclouen el préstec de bastons.

Curs de perfeccionament de Marxa Nòrdica

Aquest curs va dirigit a totes les persones que ja han fet, prèviament, el curs d’iniciació a la Marxa Nòrdica (MN) i volen millorar la tècnica.

Cursos de monitors de MN en l'àmbit sanitari

Aquest curs va dirigit a professionals sanitaris (llicenciats, diplomats o graduats) que vulguin utilitzar la marxa nòrdica com a eina terapèutica en processos de: rehabilitació, medicina comunitària. L’objectiu del curs és que el professional sanitari aprengui primer bé la tècnica per després poder ensenyar-la correctament als/les usuaris/es i aquests/es obtinguin tots els beneficis que ens dona aquest exercici sempre que s’executi bé la seva tècnica.

A l’agenda de la pàgina web trobareu informació puntual sobre cadascun dels cursos que estigui previst dur-se a terme.