El projecte Fem Salut de l’Hospital Sant Rafael té com a objectiu promoure la salut entre el personal col·laborador i generar un entorn de treball saludable. Per fer-ho, al llarg de l’any es duen a terme accions que s’emmarquen en cinc dimensions: Prevenció, Nutrició, Mou-te, Cuidem les emocions i Compartim (contribució social).

Som empresa saludable

L’Hospital Sant Rafael ha estat reacreditat com a empresa saludable des de setembre de 2022. El fet d’estar reconegut amb el Segell d’Excel·lència d’Empresa Saludable avala el compromís de l’Organització amb la promoció de la salut en el lloc de feina, mitjançant el foment d’actituds, hàbits i valors saludables. En concret, el Centre ha obtingut la categoria d’Or, el què significa que ha aconseguit més del 90 % dels estàndards d’avaluació establerts a la Guia d’Empresa Saludable de TÜV Rheinland.

Programa del 2024

Activitats Fem Salut

  • Obrim la piscina!
Podeu accedir a la piscina de l’Hospital a les següents franges horàries: de 7 a 9 h, de 13 a 15 h i de 19.30 a 22 h.
  • Pas a pas
L’Hospital Sant Rafael va engegar la campanya ‘Pas a pas’ amb la intenció d’animar col·laboradors i col·laboradores a fer exercici físic pujant escales, a fi de potenciar els beneficis que això comporta per a la salut. Amb aquest objectiu, es van col·locar cartells sobre el projecte als ascensors i a les escales, i també, a cada planta, pòsters on s’expliquen els beneficis, tant en l’àmbit físic com psicològic, de dur a terme aquesta activitat física.
  • Infografia ‘Com actuar davant situacions estressants’
  • Classes de Pilates:

Cada dilluns, de 14.30  a 15.30 h; dimarts, de 15 a 16 h, i dimecres, de 14.45  a 15.45 h

  • Programa de deshabituació tabàquica

Dimensions

Tenir un bon estat de salut depèn de múltiples factors. A banda dels components genètics individuals, que no són modificables, la majoria de factors de risc es poden prevenir amb l’adopció…
Una nutrició adequada és importantíssima perquè el cos pugui obtenir els millors resultats d’acord amb els seus recursos o necessitats, així com també prevenir o guarir malalties…
Practicar de manera regular i sistemàtica una activitat física contribueix a mantenir una bona salut, tant física com mental, i ajuda a prevenir malalties.
Una persona gaudeix de benestar emocional quan és conscient de les seves aptituds, pot afrontar les pressions normals de la vida, treballar productivament i fer una contribució a la comunitat.
La contribució social és un aspecte molt rellevant a tenir en compte avui dia i es fonamenta en accions orientades a la comunitat a fi de construir una societat millor….

Memòries Fem Salut

En aquest apartat trobareu les memòries del projecte Fem Salut des que es va posar en marxa l’any 2016.