La Federació Catalana d'Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF) i l'Hospital Sant Rafael de Germanes Hospitalàries van signar un nou conveni, el 9 de novembre, que busca reactivar la col·laboració entre ambdues entitats, amb els objectius comuns de promoure la prescripció per part dels metges rehabilitadors i la pràctica de l'esport adaptat entre les persones amb discapacitat física. Així mateix, amb aquest nou acord es pretén donar visibilitat a l'esport adaptat, treballant en la difusió de les activitats organitzades en aquest àmbit.
En el marc d'aquesta col·laboració, l'Hospital Sant Rafael ofereix a l'FCEDF suport mèdic per als seus federats en tots aquells aspectes relacionats amb la pràctica de l'esport adaptat, al qual el centre ha estat històricament molt vinculat. Ja a finals del segle XIX, el centre de Germanes Hospitalàries va ser pioner en el tractament de determinades patologies discapacitants, com la poliomielitis, i la voluntat de millorar la qualitat de vida de les persones que patien aquest tipus de malalties va portar l'Hospital a crear, als anys 70, un dels primers clubs d'esport adaptat. El centre també va participar activament als Jocs Paralímpics de 1992, celebrats a Barcelona, organitzant cursos per als esportistes. A més, diversos pacients del doctor Álex Pasarin, cap del Servei de Rehabilitació de l'Hospital, van formar part de l'equip paralímpic d'aquests Jocs.
Ara, amb la incorporació de la doctora Daniela González al Servei de Rehabilitació, es reactiva aquell model de col·laboració, adequant-lo als temps actuals, en què han aparegut nous esports i noves discapacitats, amb noves necessitats, a les quals cal donar resposta. Són sobradament coneguts els beneficis de la pràctica d'exercici físic sobre la salut de la població i, en el cas de les persones amb discapacitat, està demostrat que l'esport té, a més, efectes molt positius en l'autoestima, l'afany de superació i, en definitiva, en la qualitat de vida.