El Servei de Rehabilitació de l'Hospital Sant Rafael i l'Equip Clínic Cipais han engegat, aquest mes d'octubre, els grups de marxa nòrdica adreçats a persones amb dolor crònic o fibromiàlgia.
Aquesta activitat, que no es va poder iniciar abans a causa de la pandèmia de la Covid-19, forma part del Programa de Suport Psicosocial a l'Autonomia per a persones i famílies en situació de Dependència (SPAD) i compta amb la col·laboració de l'Obra Social “La Caixa”.
La finalitat dels grups de marxa nòrdica és donar eines per a promocionar la salut, l'autocura i l'autonomia en la població amb aquestes patologies. D'aquesta manera, es combina la intervenció psicològica i la fisioterapèutica. Els professionals que desenvolupen l'activitat són Anna Gey, fisioterapeuta especialitzada en la formació de marxa nòrdica de l'Hospital Sant Rafael, i Núria Torelló, psicòloga del Cipais amb experiència en atenció a la discapacitat i la diversitat funcional.
En primer lloc es realitza una avaluació per a la integració al grup i, posteriorment, s'inicia una formació de deu sessions, en la qual es donen les instruccions necessàries perquè les persones participants puguin adquirir coneixements per practicar la marxa nòrdica de forma autònoma.
Després de les sessions de formació, es programa una sortida al mes per tal d'intercanviar experiències i corregir la tècnica. Aquest procés té tres mesos de durada i compta amb suport psicològic i emocional especialitzat.
Els grups de marxa nòrdica estan adaptats a les restriccions sanitàries actuals, és a dir, es realitzen en format reduït (6 persones) i respectant l'ús de mascareta i distància de seguretat.
Per a més informació trobareu adjunts el cartell i el tríptic sobre el programa SPAD.