L’Hospital Sant Rafael col·labora, des de fa més de 20 anys, amb l’Hospital Saint Francis Xavier, el centre que les Germanes Hospitalàries tenen a la ciutat d’Assin Foso, a Ghana.

Aquesta col·laboració es basa, d’una banda, en el voluntariat, amb estades de professionals de l’Hospital Sant Rafael al centre de Ghana. D’altra banda, es duen a terme accions solidàries a fi de recaptar fons per a la construcció d’una maternitat a aquest centre, un projecte que té un cost aproximat de 966.000 euros.

La construcció del projecte de maternitat actualment es troba en la tercera fase, en la qual es procedirà a l’adquisició de l’equipament necessari per cobrir les necessitats del nou edifici i garantir el bon funcionament de les instal·lacions. D’aquesta manera, per exemple, ja s’han adquirit 30 llits. Pròximament, també està prevista la compra d’altres elements essencials com mobiliari per a les habitacions i equipament mèdic. Aquesta adquisició suposa un pas important per assegurar que el nou edifici estigui plenament operatiu i preparat per oferir serveis de qualitat.