El curs teoricopràctic en teràpia electroconvulsiva (TEC), organitzat per la FIDMAG Germanes Hospitalàries Research Foundation i que ha arribat enguany a la 14 edició, es va desenvolupar, del 23 al 25 de març, en format on-line, despertant un gran interès entre els assistents.
Per part de l'Hospital Sant Rafael, va estar present en el curs com a ponent la doctora Maribel Carrión, coordinadora de la Unitat de TEC. La Dra. Carrión va centrar la seva xerrada en la utilització de la TEC en pacients amb condicions mèdiques especials, com patologia mèdica comòrbida, embaraç, infants i adolescents. En concret, va fer referència a les precaucions que cal tenir en compte en aquests grups poblacionals, a la valoració del risc/benefici que comporta aplicar la TEC a aquestes situacions i a les modificacions que cal dur a terme en el procediment de TEC per disminuir aquest risc.
“Més enllà de la polèmica i controvèrsia, segons els especialistes, la teràpia electroconvulsiva és un tractament que ha demostrat la seva seguretat i eficàcia, gràcies als bons resultats obtinguts”, explica Alba Declòs, secretària tècnica del curs i gestora de projectes de la FIDMAG. Segons Declòs, aquest curs, un dels més ben valorats pels assistents, s'ha consolidat com una excel·lent eina d'actualització de coneixements en TEC des del punt de vista de diferents professionals implicats en el seu ús.